top of page
_DSC0023.jpg

FORDYPNING OG UTDANNING

Yin yoga modul 1

MAGDALENA MECWELD OG MATS NIELSEN

Yin yoga modul 1

Yinyoga Basic modul 1 (40 timer) er en fire-dagers omfattende og grunnleggende opplæring i yinyoga rettet mot alle som ønsker å undervise i yinyoga og/eller ta sin egen yogapraksis et steg videre. Mange tar kurset for å fordype seg i alle deler av yinyoga og restituere seg selv.

Kurset inngår som første modul for de som ønsker å bygge opp yinyogalærerutdanningen til et 150-timers fagbrev. Dette er imidlertid helt frivillig og ikke et krav.

HVEM KAN DELTA?

Treningen passer for alle som ønsker å få et solid grunnlag i alle deler av yinyoga fra en av de mest erfarne og kunnskapsrike lærerne. Du bør ha litt yogaerfaring, les mer om forutsetninger her.

 

INNHOLD

Kurset inneholder alt fra å gå gjennom de ulike yinyogastillingene i detalj, og ikke minst ulike variasjoner av stillingene, til teoretisk kunnskap om yinyogahistorien, tradisjonell kinesisk medisin, de ulike meridianene og de fem elementene.

 

Yinyogaen som Magdalena og Mats fokuserer på, inneholder en stor del av buddhistisk mindfulness-meditasjon. Det brukes derfor mye tid på å inkludere mindfulness i ulike deler av undervisningen og pedagogikken. 

HVA FÅR DU?

  • et sertifikat med oppgitte timer

  • et rikt kompendium skrevet av Magdalena, som et supplement til boka

  • en privat Facebook-gruppe der alt fra kurset legges ut, bilder, videoer, linker og andre morsomme ting. Denne gruppen har du alltid tilgang til og til alle bildene, diskusjonene med deltakerne og lærerne. 

  • alle powerpoint-presentasjoner sendt til deg på e-post. Hvis det er en nettkurs samtidig får du også de innspilte yin yoga øktene og meditasjonene. Hvis ikke, får du tidligere opptak. 

  • et verktøy og livsferdigheter for livet

_DSC0494.jpg
_DSC0076.jpg

Innhold

Stillinger: Grundig kunnskap om alle yinyoga-stillinger og variasjoner. 

 

Teori og praksis: Siden yin yoga skal kunne utføres av alle, er det viktig å kunne variere stillingene. Lærerne viser alle variasjonene av stillingene. Deltakerne får øve to og to på ulike kropper daglig.

 

Anatomi: Fascia, Myofascia og dens forskjellige deler. Leg.naprapat Rebecca Carlowitz fra  eller Louise Olsson forklarer anatomi, fascia og andre relevante ting sammen med Erik Janson Bergendahl, yogalærer og ekspert på funksjonell yogaanatomi. Vi ser på film, får se PowerPoint-presentasjoner hvor vi får presentere ulike variasjoner på skjelettet og hvordan vi kan tilpasse holdningen til kroppen og ikke omvendt.Dette foredraget foregår live via storskjerm (zoom).

 

Kinesisk medisin - TKM: Meridianene i kroppen. Yin Yang. De fem elementene. Qi og dens handling. Relevante akupunkter for å balansere Qi-strømmen i kroppen. Vi får lære det grunnleggende om denne rike kunnskapen og hvordan vi ved hjelp av TKM kan lage økter og sekvenser i vår undervisning i yin yoga.

 

Forelesninger og praksis: Pedagogikk, lag et pass. Hvordan gjør vi når vi lager yin yoga økter med ulike temaer eller elementer?Hver dag avsluttes med en yinyogaøkt hvor Magdalena demonstrerer forskjellige måter å holde yinyogaklasser på. 

 

Både Magdalena og Mats gir råd basert på sin brede erfaring når det gjelder timer, undervisning, sekvenser, pedagogikk. Timing, humor, etikk og stemmens betydning. Lærerens rolle med mer.

 

Meditasjon: Fokus på mindfulness – vipassana meditasjon/buddhisme i

yin yoga. Teori og praksis. Vi øver på ulike måter å meditere på. Magdalena holder foredrag om ulike ulike mindfulness/vipassana-teknikker. Vi snakker om hvordan man kan inkorporere meditasjon under yin yoga og hva man bør tenke på. Vi lærer Metta Bhavana, Loving Kindness, en veldig viktig form for meditasjon.

 

Metta - Loving Kindness: Vi praktiserer Metta Bhavana-meditasjon

(kjærlig vennlighet), medfølelse og andre godbiter som er avgjørende for rikdommen til yin yoga. Vi lærer å veve Metta inn i yinyoga-klassene våre.

DSC00522.jpg

Dine lærere

Magdalena Mecweld er yinyogapioneren som holdt en av de første yinyogalærerutdanningene i Sverige på svensk  (2013).

Hennes stildannende bok og app om yin yoga, "Hvil deg i form med yinyoga" (LUX), ble utgitt i 2012.

Nå er det hennes nye bok, "Hvil deg sterk med yin yoga" (2022), som er en del av kurslitteraturen.

Siden 2015 holder hun kursene sammen med partneren Mats Nielsen. Flere tusen fornøyde studenter har blitt sertifisert.

Før kurset

En del av kurstiden inkluderer egen lesing og studier. Dels i det rikholdige kompendiet du får under kurset, dels fra Magdalenas nye bok «Hvil deg sterk med yin yoga» (hele boken). Du må skaffe boken selv. Vi selger den på Zenit.

 

Vi anbefaler også Bernie Clarks "The Complete guide to Yin yoga" og/eller Sarah Powers "Insight Yoga - En innovativ syntese av tradisjonell yoga, meditasjon og østlige tilnærminger til helbredelse og velvære". Det går også fint å lese og fordype seg i nettsidens www.yin-yoga.se tekster og videoer, pass med mer. Under Blogg har Magdalena skrevet ulike artikler om temaet. Har du appen anbefaler vi at du øver deg på å bruke den før kurset.

Etter kurset

Etter kurset kan du begynne å undervise i yin yoga. Du kan også bygge videre på din

kunnskap ved å delta på en hvilken som helst modul. Den trenger ikke være inne kronologisk rekkefølge. Du kan f.eks. gå modul 5, 4, 2, 3.

Pris

  • Totalpris: 7 450 kr

  • Påmeldingsavgift er 1000 kr og refunderes ikke.  

 

Du kan betale hele beløpet ved påmelding, eller betale påmeldingsavgiften først, og deretter det resterende beløpet senest innen 30 dager etter påmelding. Ta kontakt med oss på admin@zenityoga.no om du ønsker dette. 

 

For å få refundert kursavgiften (minus påmeldingsavgiften), må du melde deg av kurset senest 30 dager før kursstart. Ved senere avbestilling refunderes ikke kursavgiften. 

Kurset er fullt. Ta kontakt på hei@zenityoga.no om du ønsker å stå på venteliste. 

Meld deg på her

<div class="yogo-events" data-event-group="1584"></div>

bottom of page