top of page

Nyhet: Funksjonell Yoga med Stine

Vi ønsker Stine Borgen Lund velkommen med fast ny klasse på Zenit i høst!


Stine begynte å praktisere yoga ved Zenit i 2013, og i 2016 fullførte hun Zenit yogas 200 timers lærerutdanning, samt en fordypning i Restorativ yoga og Yoga Nidra ved Atman Yoga School i 2019. Stine har tidligere vært vikar på Zenit, og noen av dere vil kjenne henne derfra. For tiden utdanner hun seg i LYT- metoden, en form for vinyasa yoga tilpasset dagens moderne livsstil.


Stine er inspirert av pilates, funksjonell bevegelse og LYT-metoden. Hun ønsker at hennes undervisning skal kunne gi studentene kunnskap og verktøy til å bevege seg bedre både på matta og i livet.


Stine arbeider med en doktorgrad ved institutt for samfunnsmedisin og sykepleie.

 

Denne høsten underviser Stine en fast ny klasse på Zenit;

Funksjonell Yoga på tirsdager kl 16.00


Under hele timen jobbes det med integrert/stabil kjerne, nøytralt bekken og ryggrad med fokus på nakke i linje med resten av ryggrad.Funksjonell Yoga er en klasse som bygger på tradisjonell vinyasa yoga, men som er tilpasset en mer moderne forståelse av kroppen og dens bevegelsesmønstre. 


Funksjonell yoga tar utgangspunkt i LYT-metoden, en retning innen moderne yoga utviklet av fysioterapeut Lara Heimann.


For mange av oss innebærer hverdagslivet mye stillesitting og uhensiktsmessige bevegelser. I denne timen forsøker vi å motvirke ubalanser og kompensasjons-mekanismer gjennom å jobbe med styrke, spesielt av kjernemuskulatur, og fleksibilitet gjennom aktive øvelser framfor mer statiske stillinger, samt optimalisering av kroppsholdning (posture).


Vi utforsker bevegelse i alle retninger og jobber med innlæring av bevegelsesmønstre og «flows», som tar utgangspunkt i naturlige bevegelser og utfordrer hjerne og kropp. Funksjonell yoga passer de fleste da det er mulig med tilpasninger til ulike nivå.


Passer spesielt godt for deg som er noe vant med yoga og ønsker en litt annen tilnærming, og også deg som driver fysisk trening med repeterende bevegelsesmønstre, som kan gi ekstra belastning på deler av kroppen.

Delfinen er en av øvelsene som gjøres i starten av timen for å varme opp og forberede kjernemuskulatur slik at den kan holdes stabil under mer krevende bevegelser utover klassen. Den bygger også styrke i skuldre og øvre del av rygg, mobilitet i skuldre samt gir tøyning av hele baksiden av kroppen.Se videoinspo under med LYT-metodens grunnlegger Lara Heimann:Comments


bottom of page